Art Featured Local Artist

20 SFATURI neapărat de știut înainte să-ți realizezi TATUAJ!

cover

Tot mai mulți tineri decid să-și realizeze tatuaje, iar puțini dintre ei sunt informați corect despre procesul de tatuare. Pentru a afla mai multe informații, ne-am adresat la artiștii din salonul Mad-Art și împreună cu ei am scris 20 de sfaturi pe care le recomandăm sa le urmați.

1) Dacă ați decis să vă realizați un tatuaj, vă recomandăm să mergeți la un profesionist, nu acceptați să mergeți la cineva acasă chiar dacă este mai ieftin. În saloanele de tatuaj lucrează artiști profesioniști într-un mediu steril și curat.

2) Nu vă realizați tatuaje care sunt în trend pentru un moment, cum ar fi semnul infinit, coroane, păsări, texte, versuri, etc. Trendul trece, iar tatuajul rămâne pentru o viață și la un moment dat veți dori să-l eliminați.

3) Trebuie să rețineți! Nu există tatuaje temporare, există body art care este realizat cu vopsea specială sau henna. De asemenea, dacă doriți ceva temporar puteți să vă lipiți un sticker pentru piele.

4) Cînd mergeți la un tattoo artist trebuie să știți ce vă doriți, iar meșterul profesionist vă sfătuie despre cum poate fi realizată și personalizată ideea dvs.

5) Există cîteva zone ale corpului pe care nu trebuie să vă realizați tatuaje, iar acestea sunt: palma mîinii, degetele mîinei, talpa piciorului, degetele piciorului și gîtul.

6) Niciodată nu întrebați un tattoo artist dacă o să fie dureroasă tatuarea, este evident că veți simți un disconfort, chiar poate fi iritant în dependență de zona corpului aleasă.


7) Nu veniți la tatuare cu rude, prieteni sau animale de companie, astfel creați o atmosferă stresantă pentru artistul care vă crează tatuajul. Acest proces este unul migălos și necesită multă atenție.

8) Nu optați pentru tatuaje din linii drepte și subțiri, acestea își vor pierde forma foarte rapid, deoarece piele generează mereu celule noi, cu apariția cărora se deplasează punctele liniei.


9) Atunci cînd decideți să vă realizați un tatuaj, alegeți unul care să vă reprezinte ca individualitate, deoarece îl veți purta toată viața și trebuie să vă mîndriți că-l aveți.

10) De știut! Tatuaje cu multe elemente detaliate nu pot fi realizate în mici dimensiuni.

11) Este foarte scump ca să realizezi un tatuaj deasupra altui tatuaj decît să-l prefaci pe cel existent.

12) Este strict interzis să vă realizați tatuaje cu vopsea fluorescentă, deoarece este un produs chimic și foarte toxic, vă puteți alege cu infecție și alergie.

13) Dacă doriți să vă prefaceți tatuajul, este imposibil să acoperiți culorile închise (negru, cafeniu, verde, maroniu, roșu, etc.) cu culori deschise. De asemenea, nu este posibil de acoperit un tatuaj cu vopsea ” de culoarea pielii”

14) Tatuajele nu au semnificații. Nu există tatuaje cu un simbol anume care semnifică ceva. Este un mit apărut de pe rîndul militarilor sau deținuților care își realizau simboluri bătute cu pixul pentru a menționa din ce grup/bandă fac parte.


15) Suntem în secolul XXI, nu mai există cataloage cu tatuaje, în prezent se crează artă și fiecare meșter are fotografii cu creațiile sale.


16) Tatuajele nu schimbă viața. Este un efect placebo sau nocebo. În dependență de ceea ce crezi, aceea ți se va întîmpla.

17) Dacă decideți să vă ștergeți tatuajul cu laser, ar trebui să știți că tatuajele vechi pot fi eliminate mai ușor decît cele noi, mai ales colorate. Este un proces care poate dura mai mult de un an ce implică proceduri o dată în lună. Cel mai greu se înlăturează culoarea roșie.


18) Un specialist în tatuaje trebuie neapărat să știe a desena, nu doar a copia. Există trei tipuri de meșteri tattoo: Tattoo Artist, Tattoo Master și Bătător.

19) Nu vă recomandăm să vizitați petreceri unde se realizează tatuaje, deoarece sunt condiții murdare și nesterile, toți oamenii sunt în stare de ebrietate și este o dovadă de neprofesionalism a meșterului care acceptă să realizeze tatuaje în așa condiții.

20) Înainte să mergeți la un artist, examinați lucrările sale, orice salon de tatuaje profesionist are galerie cu lucrări semnate de angajații săi.

SAKS Magazine recomandă salonul de tauaje Mad-Art Tattoo Salon din Chișinău!
Str. Cuză-Vodă 24
și
Str. Armenească 30
0699 63 344
www.mad-art.net

 

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.