Art Design Featured

8 UNIVERSITĂȚI din Europa în care poți să studiezi ARTA!

gal12

 Europa este bine cunoscută pentru calitatea studiilor universităților de artă și pentru diversele posibilități oferite în cadrul acestora. Este important să fii bine informat atunci când alegi țara și instituția în care vei învăța. Mai jos vă prezentăm opt universități de artă din Europa. 

MILANO
NABA – NUOVA ACCADEMIA DI BELLE ARTI

 photo 14872415_1239728856088228_1850269016_n_zpscgnrxs9g.jpg

NABA – Recomand aplicarea la această universitate, în deosebi viitorilor designeri și fashion stiliști, aici oferindu-se oportunități de colaborare după finisarea studiiilor.

Cursurile acestei universități pot fi urmate nu doar în italiană, ci și în engleză. Comisia universității stabilește în fiecare an un anumit număr de burse, facultățile cărora li se oferă bursele și câte procente din suma totală vor fi achitate celor ce trec concursul pentru a primi ajutorul financiar. Pentr un anul 2017 s-au stabilit câte 3 burse pentru:
– BA in Graphic design/Art direction
– BA Fashion design
– BA Design
Acelor 9 studenți ce vor beneficia de bursă, li se vor achita 40% din suma totală necesară pentru studii.
Mai multă informație găsiți pe site: www.naba.it .
 photo 14877222_1239728859421561_862130626_n_zpsnwfdad4h.jpg

 

UTRECHT (30 minute depărtare de Amsterdam)

HKU – UNIVERSITY OF THE ARTS UTRECHT

 photo 14886216_1239728852754895_340638687_n_zpsbrjls8j1.jpg

 

Universitatea oferă cursurile în olandeză, însă au 2 facultăți pentru studenții care doresc să învețe în engleză.
Facultățile în limba engleză:
– BA Fine Art
– BA Music
Facultățile în daneză:
– BA in Art and Economics
– BA Creative Media
– BA Design
– BA Theatre
– BA Education
Costul studiilor pentru anul 2017 este de 1984 de euro, iar în anul 2018 va crește, ajungând la 2006 euro. Pe site-u universității puteți calcula costul studiilor în dependență de țara în care v-ați născut, cetățenia și limba în care veți învăța, astfel încât unele state cum ar fi cele ce fac parte din UE, au parte de reduceri.

Mai multă informație despre aplicări găsiți pe site: www.hku.nl .

 

LONDRA
UAL – UNIVERSITY OF THE ARTS LONDON

 photo University-of-the-arts-London_zpshhmvwzor.jpg

Aici puteți găsi orice domeniu al artei, UAL are pe site o pagină ce se numește ’’Courses A- Z’’, unde au peste 50 de domenii ale artei, de la teatru, pictură, design grafic, până la make up artiști.
De asemenea, pe site-ul lor puteți găsi oportunități de dezvoltare după finisarea universității, aceștia având și o pagină aparte ce se umește ‘’Career’’.

Această universitate beneficiază de 163 de burse, datorită faptului că primesc donații de la diferite companii din toată lumea. Studenții ce beneficiază de support financiar sunt aleși conform: nationalității, statutul social și nivelul pregătirii pentru curs.
 photo scape-ual_zpshcyckbr0.jpg

Pentru informații duplimentare accesați www.arts.ac.uk .

 

BERLIN

UNIVERSITAT DER KUNSTE BERLIN

 photo UdK-Berlin01_zpssswzxxou.jpg

Cele mai renumite facultăți ale acestei universități sunt cea de muzică clasică, teatru și fine art. Această universitate oferă cursuri doar în limba germană. Bursele pentru anul 2017-2018 încă nu au fost stabilite, aceste detalii urmează să fie anunțate până pe data de 1 ianuarie 2017.

De asemenea, pentru fiecare facultate există o anumite perioadă de aplicare pentru a studia la UDK, nu se acceptă aplicările în afara termenilor dați, de obicei această perioadă se începe în februarie și durează până în mai.
 photo Buchshop_2009_01_zpstk6ouydg.jpg
Pe site-ul acestei universități puteți găsi informație despre profesori: www.udk-berlin.de

 

VIENNA
ACADEMY OF FINE ARTS IN VIENNA

 photo 67995698_zpskx5b1rgh.jpg

 

Este una din cele mai vechi universități de artă ce functionează până în prezent. Aceasta se mai deosebește de celelalte instituții superioare de învățământ prin faptul că are cursul de design al textilelor, fiind unul din cele mai solicitate cursuri ale universității.
 photo wpid-1191598109image_web1_zpsditfkbfk.jpg

Pentru a aplica la Academy of Fine Art se cere cunoașterea limbii engleze sau germane. Această academie de arte oferă atât burse complete, cât și achitarea a câteva procente din suma necesară pentru a studia la universitatea dată.

Puteți vizita site-ul lor, unde veți găsi mai multe detalii: www.akbild.ac.at

 

BUCUREȘTI
UNArte – NATIONAL UNIVERSITY OF ARTS

 photo fotoscoalabig_zpsiszesoly.gif

Universitatea se numără printre cele mai vechi instituții ce predau arta, împlinind 150 de ani de la fondare în acest an. UNArte are 3 facultăți:
– Facultatea de arte plastice
– Facultatea de arte decorative si design
– Facutatea istoriei si teoriei artei
Fiecare din aceste facultăți are 5-6 domenii. Taxa pentru un an de studiu pentru studenții din țări europene sau membre ale confederației elvețiene este de 4200 lei, pentru ceilalți, de 420 euro pe lună.
Mai multă informație despre burse găsiți aici: www.unarte.org

 

PARIS – SORBONNE
PARIS – SORBONNE UNIVERSITY

 photo ext_zpszeu1way2.jpg
Această universitate nu este una axată doar pe artă, însă are 2 facultăți cu cîte 4 departamente oferite pentru doritorii de a învăța muzica și compoziția, istoria artei /arhaologia. La această universitate se învață doar în franceză. Se oferă scutire de plata contractului doar pentru studenții UE.
Mai multă informație: www.english.paris-sorbonne.fr

 

WARSOW
ACADEMY OF FINE ARTS IN WARSOW

 photo 14795336_zps00r7wg4e.jpg

La această universitare găsiți 8 facultăți printre care facultatea de păstrare și reconstruire a obiectelor de artă și managment of visual culture.

Aici puteți studia dacă aveți b1 la limba poloneză, acesta poate fi obținut dacă frecventați timp de un an cursuri intensive de limbă poloneză. Se oferă doar 4 burse complete pentru studenții din UE, ceilalți trebuie să achite o taxă de 10000 de euro pe an.

 

Autor text: Sanda Guzun 

 

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.