Art Fashion History

BIOGRAFIE / Mario Sorrenti – fotograful care a descoperit nuditatea celebrităților

mario_sorrenti_souhaite_un_joyeux_anniversaire____vogue_paris_9857

Rubrica “Diving into Fashion” revine cu un nou articol util și inspirațional. Vă propunem să aflați câteva detalii despre viața și activitatea fotografului Mario Sorrenti.
 photo Mario-Sorrenti-Net-Worth_zpsy4ydlijt.jpeg
Mario Sorrenti este născut la Napoli, în 1971, dar în scurt timp familia lui s-a mutat la New York. Părinții lui Mario erau artiști și adepți ai libertinismului în familie, ba chiar erau numiți de către cei din jur “hippie”, pentru că nimeni din familie nu purta haine, cel mai des umblând goi.
Fiind adolescent Mario a devenit model și poza pentru diferiți fotografi, precum: Richard Avedon, Bruce Weber și Steven Meisel. Cariera sa de model nu a durat mult, deoarece el a descoperit o nouă pasiune: arta fotografică.

 

 

 photo tumblr_inline_newbxwFLw51t15wmm_zpsctorg0yl.jpg
La 21 Mario Sorrenti și-a marcat debutul fotografic, care a fost și unul dintre cele mai reușite proiecte din viața acestuia. O singură fotografie a celebrei Kate Moss dezgolită i-a schimbat radical viața. De atunci, Mario se ocupă în mare măsură de fotosesii nude, lucrând cu Raquel Zimmermann, Lea Sedoux, Milla Jovovich și multe altele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 photo Raquel_Zimmermann-Mario_Sorrenti-Self_Service-04b_zpsc5xmmn79.jpeg

Fotografiile în stil nud ale acestuia au ajuns pe copertele celor mai renumite reviste: Vogue, V Magazine, Harper’s Bazaar, Vanity Fair etc.

 photo V Magazine Fall Preview 2010 cover photo Mario Sorrenti stylist Andrew Richardson model Natasha Poly_zpsowf3tr5x.jpg
 photo 6a00e54ef96453883401310fb68bc6970c-800wi_zps7b5a4lwf.gif

 

Pe lângă fotografii nude, Mario Sorrenti a efectuat campanii publicitare pentru o mulțime de branduri cu renume mondial: Nina Ricci, Hugo Boss, Mango, Chanel, Prada, Max Mara, Kenzo, dar și a făcut expoziții personale la Londra și New York. Una dintre expozițiile sale faimoase este “Draw Blood For Proof”, ceea ce în traducere înseamnă “Pictează sânge drept dovadă”.

 
 photo collage_zps2ijvypav.jpg

În prezent, Mario trăiește împreună cu soția sa, Mary Frey, și cu cei doi copii la New York, însă nu încetează se lucreze pentru reviste, branduri și companii.

 
 photo 28_emmanuelle_alt_mario_sorrenti_zpsykx44xxy.jpg

“Presupun că lucrările mele sunt adesea descrise drept fiind senzuale. Când fotografiez, eu mă concentrez asupra persoanei și încerc să descopăr ceva nou în ea, nu în corp, ci în idee.” – Mario Sorrenti

Surse foto: www.iwanttobeanalt.com
www.maudevd.wordpress.com
www.sportetstyle.fr
www.womenmanagement.com
www.thequietfront.com
www.artpartner.com
Autor text: Furculița Amina

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.