Design Fashion Featured

Cum să alegi un model de FUSTĂ care să te avantajeze! Culori, Modele, Stiluri.

styling-a-midi-skirt-collage

În lumea modei sunt 4 stiluri dominante: clasic, romantic, sportiv și etno. Acestea pot fi combinate. În acest articol vă povestim despre cum să-ți alegi modelul de fustă în concordanță cu configurația corpului și a personalității. Urmează o serie de articole despre cum să creezi o haină de la A la Z. Urmăriți-ne pe Facebook.
Culoarea hainei reprezintă starea interioară. Mai jos puteți vedea semnificația fiecărei culori:

Roşu

Scoate în evidenţă sensibilităţile observatorului, fiind deci o culoare foarte puternică. De aceea roşul captează foarte repede atenţia. În acest caz se recomandă ca persoanele care optează pentru o îmbrăcăminte de această culoare să fie încrezute. Totodată, roşul este culoarea pasiunii, însă nu trebuie folosit în exces. Are un efect stimulator general, provoacă, incită la acțiune, îndeosebi în plan psihomotor, stimulator intelectual.

 photo 760986f1b523fb236044db83cc42c341_zpskvjbqetl.jpg
Rozul

Este o culoare care face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantica și afectivă culoare. Rozul este şi culoarea sexualităţii, dealtfel simbolul unei iubiri în tăcere.

Are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele. Studiile efectuate în mai multe închisori au arătatat că atunci cand celulele prizonierilor sunt vopsite în roz, atitudinea agresiva se diminuează vizibil, dar efectul nu este însă durabil. O expunere mai îndelungată la această culoare poate duce în final la o explozie de violenţă.

De asemenea se spune că rozul decolorat este culoarea care marchează cel mai bine începutul marii dezvoltări intelectuale, fiind totodată şi cea mai potrivită culoare în domeniul investiţiilor.

 photo pms_chart_img_3_zpsbbgb9tlz.jpg
Verdele

Este culoarea câştigului financiar. Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative ce au efect de liniște, buna dispoziție, relaxare, meditație, echilibru, siguranță. El facilitează deconectarea nervoasă. Caracterizează tipul pasiv, defensiv, autonom, reținut. Exprimă concentrare, siguranță, introspecție.Verdele închis este culoarea care indică o concentrare puternică, dar care durează doar un moment.

 photo 71Tv5SeRJRL._SL1500__zpsibwi87u5.jpg
Albastrul

Este o culoare liniştită, fiind culoarea intelectualului. Această culoare favorizează dezvoltarea proceselor de inhibiție și de încetinire a ritmului activității, îndeamna la calm și reverie, concentrare și liniște interioară, seriozitate, meditație. În exces, conduce la depresie. Se caracterizează prin profunzimea trăirilor și sentimentelor.
Albastrul deschis sugerează setea de cunoaştere, dar şi nevoia de odihnă şi relaxare.
Albastrul electric este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte. Această culoare este foarte bună pentru oratori căci atrage publicul.
Albastrul pulverizat este culoarea potrivită pentru un visător, pentru artistul creator, rare ori preocupat de lucruri materiale.
Albastrul închis se potriveşte mai mult persoanelor care nu sunt satisfăcute de acţiunile altora.
Deseori albastrul se foloseşte ca o culoare neutră, pentru a produce îmbinarea mai multor culori.

 photo pantone07_zpsbj8wsbkf.jpg

Galbenul

Este o culoare benefică și totodată culoarea geloziei. Se ştie că această culoare stimulează și intreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare și concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate, dă senzaţia de caldură şi de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristică tipului activ, expansiv, investigativ și cu un nivel ridicat de aspiraţie. Privită mult timp, da senzaţia de oboseală și foame, dar în tonuri palide este suportabilă.

 photo 1c838a5b305b9f4c3234318b1d166b46_zpsp2snqcfl.jpg
Violetul

Este culoarea legată de paranormal, dar este şi o culoare a suferinţei. Are un efect stimulator, neliniştitor și descurajator, dând senzația de greutate. Semnificaţia psihologică este de tristeţe, melancolie.

 photo violet_zpskuydkvng.jpg
Albul

Culoare purităţii,sugerează şi sinceritatea. Are efecte de expansivitate, uşurinţă, suavitate, robusteţe, puritate, raceală, exprimă: pace, împăcare, liniște, inocență, curățenie, sobrietate.

 photo alb_zpspcx30vf6.png
Negrul

Este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre. Această culoare are o vibraţie negativă. Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie, introversie; impresie de adâncime, greutate, are o semnificaţie psiho-afectivă de tristeţe, sfârşit, singurătate, despărţire, doliu. Poate fi utilizată ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori. Totodată impune nobilitate și putere.

Griul

Culoarea care sugerează sprijin financiar şi putere.

 photo negru-sur_zps6wquwzuw.jpg
Maroul

Este culoarea care înfrânge extravaganţa. În unele cazuri, această culoare creează o senzaţie de tensiune. Totodată maroul este culoarea pământului și pădurii. Este solid, de încredere și ajută la crearea unei atmosfere neutre, confortabile și primitoare. Este culoarea care comunică sinceritate, putere, maturitate.
 photo maro_zpssfd2abui.jpg

Auriul

Este culoarea perfecţiunii spirituale, culoarea sfinţeniei.
 photo gold_zpsis9taxlp.jpg

Portocaliu

Este culoarea care îndeamnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii. Această culoare are un efect stimulator emotiv,dă senzatie de apropiere. Este o culoare sociabilă, mai activă decat galbenul, care lasă impresia de optimism, veselie și foame.
 photo oranj_zpson7mgylx.jpg

Deci, alegeți cu atenție culoarea cu care doriți să îmbrăcați dispoziția celor din jur.

Cât despre stiluri, vedeți mai jos clasificarea și descrierea lor.

Stilul clasic

Putem deosebi stilul clasic de celelalte prin formele simetrice care le posedă, acestea ar putea fi linii verticale, orizontale sau oblice, figuri geometrice și altele. De obicei fustele care se încadrează în stilul clasic sunt ajustate pe corp sau semi-ajustate, ca de exemplu fusta dreaptă sau creion.

După câte observăm, varietatea nu pare a fi mare, însă dacă aplicăm câteva detalii ,obținem un model inedit de fustă. Mai jos puteți vedea un model de fustă din catalogul revistei VOGUE colecția anului 2015.

 photo Fleamadonna_041_ss16_zpsftkvc2go.jpg
 photo b86e3e8a882ec8300f571838e945a4fd_zpshyx87nrg.jpg

 

Stilul clasic se caracterizează prin forme,cusături și tăieturi ale croielei, însă varietatea culorilor este infinită. Fusta dreaptă poate reda nu doar seriozitate, ci și o dispoziție jucăușă. Ca de exemplu fusta dreaptă cu silueta semi-ajustată poate fi îmbrăcată atât la oficiu cât și la un eveniment distractiv.

 photo 16FWFLEAMADONNA06_zps5us2rnzu.jpg

 

Stilul romantic

Acest stil se caraterizează prin forma ajustată a fustei la nivelul taliei și a feselor iar spre terminație este evazată. Poate fi decorată cu orice aplicații și forme, poate fi confecționată din țesăturile care se drapează. Sunt câteva modele de fustă care definitiv le deosebește de celelalte stiluri. Modelul fustei soare (soleil), semi-soare, clopot și în clini – fuste pompoase. Lungimile variază.

 photo _AKA0041_zpssvokqquy.jpg
 photo _AKA0141_zpsa7mvj7f8.jpg
 photo _BK11469_zpsi4m5bya4.jpg
 photo Nanita_11282_zpstnsipeek.jpg
Stilul sport

Fustele din acest stil se deosebesc după țesătura elastică și detalii cum ar fi buzunare, cusături decorative care separă vizual fusta în câteva părți.

 photo 16FWFLEAMADONNA28_zpsodto76om.jpg
 photo 16FWFLEAMADONNA09_zpsb8tlshex.jpg
Stilul etno

Acestui stil îi sunt caracteristice elementele tradiționale unei țări. Lungimea, forma, metodă de croire nu contează atât timp cât persistă elementele tradiționale. Stilul etno pot fi nu doar fuste dar și rochii sau pantaloni pentru dame.
 photo Shushan_12_zps7zzkmicl.jpg
 photo Shushan_07_zpshjuj5ub9.jpg
 photo Shushan_05_zpsjwqmcbwv.jpg

După cum s-a menționat ,stilurile pot fi combinate. Mai jos găsiți un exemplu de combinare dintre stilul clasic și stilul sport.

 photo _KBK0578_zpswmj3lbtj.jpg
Autor text: Emilia Carauș.

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.