Fashion History Women

Diving into Fashion / Gloria Vanderbilt – creatoarea blugilor

gloria-vanderbilt-anderson-cooper-nothing-left-unsaid

În cadrul rubricii „Diving into Fashion” aveți ocazia să aflați lucruri interesante din biografia celor mai renumite persoane din lumea modei. Acest articol este dedicat Gloriei Vanderbilt.

 photo gloria1_zps6rcwtxck.jpg
Gloria Vanderbilt s-a născut pe 20 Februarie 1924, la New York. Tatăl, un om foarte bogat, dar alcoolic, a murit la scurt timp după nașterea Gloriei. Mama ei, Gloria Morgan Vanderbilt, s-a recăsătorit cu un prinț german și practic nu-i acorda atenție fiicii, lăsând-o în grija bonei și a bunicii, Laura Kilpatrick Morgan.

 photo photo2_zpsww6fati3.jpg
Laura nu putea să mai vadă zi de zi suferința micuței fete, astfel a hotărât să o trimită la mătușă, în America și după nenumărate instanțe de judecată cu mama, mătușa, Gertrude Vanderbilt Whitney,a chiar și primit custodie asupra fetiței.
 photo photo6_zpsugaybrxo.jpg
Gertrude a modelat din Gloria o domnișoară adevărată, un model de eleganță, educație și frumusețe, iar la 15 ani a insistat ca ea să pozeze pentru revista “Harper’s Bazaar”, însă nu a învățat-o cum să se țină alături de partea masculină, nu i-a spus când e bine să începi o familie și nici ce bărbat ar fi bine să-și aleagă. Acest lucru a fost, cel mai probabil, cauza multor căsătorii prin care a trecut mai târziu Gloria.

 

 photo photo7_zpsufxzmqim.jpg
Momentul care i-a schimbat viața radical și a făcut-o să privească lumea altfel, să aibă alte interese și dorințe, a avut loc în 1988, când unul dintre feciorii săi s-a sinucis. Evenimentul a dezechilibrat-o total, dar și i-a oferit șansa să-și analizeze viața și să schimbe ceva în ea, lucru pe care Gloria l-a făcut. Ea a înțeles că adevărata sa pasiune este arta, a început să picteze și s-a devotat schițelor de haine.
 photo vanderbilt04_zpsqe7si0yt.jpg
Ea a avut o linie personală de bluze, dar obiectul din vestimentație ce marchează viața de designer a Gloriei Vanderbilt sunt blugii. Ea a fost una dintre primele creatoare de jeans de calitate. Anume denimul a scos-o în evidență, linia sa de blugi devenind renumită în toate colțurile lumii. De asemenea, Gloria a fost unul dintre primii designeri care a făccut apariții publice, deoarece până atunci toți se ascundeau după cortină și nu ieșeau în evidență.

 

 photo vanderbilt09_zpsk73urtxx.jpg
Gloria Vanderbilt nu este doar un designer de succes, dar și o femeie adevărată, care poate să combine obiectele vestimentare cu gust, care știe cum să se comporte în înalta societate și știe cum să prindă culoarea chiar dacă poartă ceva sumbru. Hainele create de ea sunt nemaipomenite, însă mai important este stilul și rafinamentul ei.
 photo vanderbilt11_zpssuvfset9.jpg
 photo vanderbilt12_zpsfoiefmrs.jpg

„Eu sunt îndrăgostită de frumusețe, de lucruri, de oameni, de iubire, și cred că aceste aspecte lăuntrice pot fi văzute, indubitabil, pe dinafară” – Gloria Vanderbilt

 photo vanderbilt01_zpsh4a2owgy.jpg
Surse foto: www.newyorksocialdiary.com
www.quitecontinental.net
www.blog.santaeulalia.com
Autor text: Furculița Amina

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.