Art Featured Local Artist

GIF / TOP Sketchbookers Creativi din Chișinău!

screen-shot-2016-12-05-at-15-33-01

Chișinăul este plin cu oameni talentați care ramîn inconștienți de originalitatea creațiilor sale, doar din cauza că arta nu le-a fost scoasă în evidență.

Cîțiva membri din echipa SAKS Magazine – Nathaniel Kowalsky, Tedd Kanzer și Xenia Tulbure au filmat sketchbookurile și au intervievat autorii acestora la evenimentul Skecthbookers MeetUP. În continuare vă facem cunoștință cu tinerii creativi care ne-au vizitat evenimentul.

 

Alexandra Puiu

 

”Desenul a devenit o pasiune în anul 2011 și de atunci desenez mereu, la orice ocazie, îmi iau sketchbook-ul și schițez cîte ceva. Cel mai mult îmi place să desenez oameni, deoarece ei mă înconjoară în toate situațiile vieții. Cînd văd un om care îmi pare frumos, vreau să-l opresc și să-i exclam „ Se poate să te desenez?”

Mă inspir mult din folclorul celtic și german pentru că în cultura acestor popoare sunt prezenți elfii. Ei mă pasionează, îi găsesc puternici, eleganți și impunători. Mă inspir de asemenea din basme și povești, deoarece vreau să cred în magie.

Nu mi-am găsit înca stilul individual, dar cred că îl pot caracteriza ca fiind îmbinarea dintre semirealism si anime.”

 

Dumitru Roșca

Desenez de mic copil, însă am luat o pauză de 6 ani, fiindcă în școală am pierdut interesul în desen. Deacum 4 ani, schițez în continuu și îmi ameliorez abilitățile, îmi place să creez concepte răzlețe pe care doar eu sunt în stare să le înțeleg și apoi să le dezvolt și să le modelez pîna cînd devin lucrări terminate.

Pictorii pe care îi admir sunt Alex Negrea și Mihai Radu. Privindu-le arta, mă motivez și mă inspir să lucrez mai eficient pentru a-mi îmbunătăți mai mult aptitudinile. Stilul în care lucrez îl numesc „ Stilul lui Dima” deoarece îmi este unic mie, dar este asemănător semirealismului caracteristic artei din jocuri video.

 

Daniela Damaschin

Mereu îmi placea să-mi inșiruiesc emoțiile pe hîrtie în formă de imagini. Îmi place să schițez oamenii, să le observ mimicile, gesturile, emoțiile, interacțiunile. Mereu mă inspir din viață, diverse situații la care am luat parte, sau pe care le-am observat de la distanță, de la muzica pe care o ascult, cărțile pe care le citesc și emoțiile pe care mi le provoacă acestea.

Nu am încă un stil personal, dar îl dezvolt, preluînd elemente și detalii de la mai mulți pictori, printre care este și Henn Kim, arta căreia o admir mult.

 

Iulia Hmarnaia

Probabil e banal, dar desenez de cind mă cunosc, mi-a intrat în sistem.

Nu desenez ceva sau pe cineva, eu doar mă exprim. Arta este o manifestare a subconștientului meu. Pictorii mei preferați sunt Mihail Vrubel, Alfons Mucha si Gustave Moreau.

Stilul in care desenez îl pot numi o ‘isterie a eternității’.

 

Pavel Olari

Pot să reprezint orice pe hîrtie, dar cea mai mare plăcere îmi provoacă să desenez motive ce țin de spațiu și creaturi fantastice din imaginația mea. Nu mă inspir din nimic, fiindcă doresc să-mi găsesc propria individualitate în artă. Îmi plac toți pictorii deoarece sunt excelenți în moduri diferite și unice.

Nu am un stil aparte, eu sunt doar un ilustrator. Consider că este important să poți să te adaptezi și să creezi lucrări valoroase independență de ceea ce ai nevoie .

 

Daria Lupan

Tatăl meu pictează și mereu își dorea să preiau această ocupație. Astfel desenez de mic copil, sunt instruită și încurajată de tatăl meu.

Găsesc inspirație în tot ce mă înconjoară: oameni, filme, cărți, muzică, chiar și publicitatea din stradă. Cînd văd un element interesant, îl țin în gînd, și cînd am posibilitatea, încerc să-l desenez și sa-l stilizez după placul meu.

Nu am un pictor sau ilustrator preferat, deoarece nu mă inspir niciodată din arta altor oameni. Eu încerc să-mi formez stilul și personalitatea proprie în creațiile mele, fără a fi influențată de alți oameni. Îmi place să folosesc grafica și acuarela, combinîndu-le. Dacă un desen în acuarelă arată neterminat, mereu mă salvează detaliile fine create de pix.

 

Xenia Tulbure

Desenez înca din copilărie, acesta fiind primul și principalul meu hobby. Schițez mereu, toate caietele fiindu-mi pline de mici desene și mîzgîlituri. Desenînd, îmi reprezint emoțiile, inspirîndu-mă din cărți, filme, muzică, convorbiri cu oamenii, gînduri și opinii. Dar principala mea sursă de inspirație sunt desenele animate, deoarece ele reprezintă o realitate alterată, iar stilul lor de exprimare este infinit.

Felul meu de a desena se schimbă mereu, fiindcă mă schimb și eu în fiecare zi. Încerc să-mi ameliorez abilitățile, dar și să rămîn fidelă scopului meu inițial de a mă reprezenta prin artă.

 

Autor text: Xenia Tulbure
Autor GIF: Tedd Kanzer 

 

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.