Fashion Featured Women

Sfaturi despre cum purtăm dantela în sezonul rece

Elie-Saab-1

Dantela este țesătura care subliniază cel mai bine eleganța. Creatorii și consilierii vestimentari afirmă că ținutele din această stofă au fost mereu piesele de rezistență din garderobă. Important este să fie asortate corect în funcție de ocazie.

Fusta din dantelă


 photo Foto 7_zpse8soa48a.jpg

 photo Foto 8_zpsuscshy8m.jpg

 photo Foto 9_zpsfj9wmzfm.jpg

Fustele trebuie sa creeze contraste și regulile se bazează pe același detaliu. Indiferent de modelul pe care îl alegi, trebuie să ai în atenție un contrast. Apelezi la asortarea transparenței fustei cu o parte de sus mată, ori la asortarea eleganței specifice dantelei cu alte piese vestimentare casual.

 

Bluza din dantelă


 photo Foto 1_zpsfaxxgmut.jpg

 photo Foto 2_zpsmndpxu8d.jpg

 photo Foto 3_zpsm76tvsrf.jpg
 Se poartă cămășile și bluzele închise la gît. Nu are importanță culoarea, nu au importanță nici detaliile – buzunare, funde, volane, important este că modelul să nu aibă decolteu, gulerul cămășii să se închidă pînă la ultimul nasture iar decolteul bluzei să fie la baza gîtului. Cel mai bine se asortează cu fuste cu talie înaltă, fie că sunt cloș, drepte, mini sau din piele, iar bluza trebuie să fie introdusă în fustă, niciodată pe deasupra ei. Le mai poți asorta și la pantaloni skinny sau pantaloni cu talie înaltă, respectînd aceeași regulă – bluza băgată în pantaloni, nu pe deasupra. Mai poți alege să le porți sub sarafane.

 

Rochia din dantelă


 photo Foto 5_zpsybcrrsaz.jpg

 photo Foto 10_zpss2jyqmee.jpg

 photo Foto 12_zpssb4eau1m.jpg
Se poartă rochiile drepte și clasice cu o lungime ce se oprește deasupra genunchilor ori mai jos, dar poți să apelezi la farmecul deosebit al unei rochițe retro, cu pliseuri. Fie rochia din dantela este mini sau midi, transparentă sau nu, important este să fie fără decolteu. Senzualitatea ei stă, în transparența ușor subtilă a dantelei. Dezvăluind și o mare parte din decolteu nu vei face decît să oferi vulgaritate ținutei.

Este foarte important să ai grijă cum combini transparența cu croiala, astfel încît să nu exagerezi. Dacă rochia este foarte transparentă, renunță la despicături pe picior sau la un decolteu prea adînc. Dacă nu, poți să optezi pentru orice tip de croială. Partea cea mai frumoasă este că rochiile de seara din dantelă sunt cele mai potrivite sezonului rece și se asortează foarte bine cu dresuri mate și botine.

Inserția din dantelă


 photo Foto 4_zps26crqsfp.jpg

 photo Foto 6_zpsl6lzvgz9.jpg

 photo Foto 11_zpsd10qnpnk.jpg
O altă tendință sunt inserțiile din dantelă, fie că sunt atașate rochiilor, bluzelor, fustelor sau chiar pantalonilor. Astfel, trebuie să știi că poți să investești oricînd într-o rochie care are numai mînecile din dantelă, o fustă sau un sacou care au numai marginile din dantelă. Mai ai o variantă ușor lejeră și ieftină: să investești într-un accesoriu din dantelă: o eșarfă foarte lungă, o bască sau o pălărie cu borul din dantelă, o broșă-floare din dantelă.

Hainele din dantelă se asortează cel mai bine cu accesorii clasice, care nu se vor demoda niciodată și care contribuie la conturarea ținutei elegante și sofisticate pe care acest material îl oferă.

Procesul de producere a dantelei:

Surse foto: www.theoutfit.com
www.divahair.ro
www.pinterest.com

 

Autor text: Ioniță Renata

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.