Art Featured Music

TOP 10 Trupe de muzică Indie care-ți vor face ziua mai frumoasă!

untitled

În acest articol vă prezentăm trupele, care vă vor schimba viziunea asupra muzicii.

1.The Last Shadow Puppets

O super-trupa engleză, cu Alex Turner în calitate de solist, care la fel este vocea Arctik Monkeys. Din aceasta trupă face parte Miles Kane, James Ford şi Zach Dawes. Albumul de debut a fost lansat sub denumirea The Age of the Understatement în anul 2008. Peste 8 ani a apărut albumul Everything You’ve Come to Expect.

 

2.The Lumineers

O trupă americană de folk indie-rock, care şi-a luat rădăcinele în Denver, Colorado. Fondatorii şi membrii, care scriu muzica sunt Weslez Schultz (chitara, vocalist) şi Jeramiah Fraites (percuţie). Ei au început să scrie şi să susțină concerte împreună în New Jersey în 2002. Vocalistul Neyla Pekarek face parte din trupă începând cu anul 2010. Sunt renumiţi datorită piesei “Ho Hey”. Albumul lor de debut, numit în cinstea trupei a fost lansat în Aprilie, 2012. În următorul an acesta a ajuns pe locul II comform Billboard 200 Chart.

 

3. Parks, Squares and Alleys

Serghei Havro este creatorul acestei trupe. El mărtureseşte că dupe ce a ascultat Sonic Youth a fost gata să-şi vândă sufletul pentru indie rock. Piesele sunt scrise în engleză şi e important faptul, că acestea oglindesc ceea, ce a fost cântat sau compus cândva.

 

4. Of Monsters and Men

Of Monsters and Men este o indie folk-pop trupă din Reykjavik formată din cinci membri, fondată în anul 2010. Piesa Little Talks a avut un success mare, fiind clasată în top 10 în chart-urile din Europa şi fiind Nr.1 în Irlanda, Islanda şi SUA.

 

5.Soko

Stephanie Sokolinski este compozitoare şi cântăreaţă franceză. În 2007 piesa scrisă în glumă I’ll Kill Her a ajuns în topul danez pe iTunes Store. În februarie 2012 a lansat albumul său de debut I Thought I Was An Alien. În 2014 piesa We Might Be Dead by Tomorrow a fost prezentată într-un video al Tatei Pileevei, numit First Kiss, După ce videoul First Kiss a devenit viral pe youtube, piesa ei s-a clasat pe locul nouă pe Billboard Hot 100 şi pe locul 1 pe Billboard’s Streaming Songs Chart.

 

6.Metronomy

Trupă engleză multi-instrumentală, fondată în 1999. Pînă în prezent au lansat cinci albume: Pip Paine, Night Out,The english Riviera, Love Letters şi Summer 08.

 

7.Arcade Fire

Trupă canadiană din Montreal, Quebec, creată de către cuplul dintre Win Butler şi Régine Chassagne în anul 2003. Toate patru albume ale trupei au fost apreciate la un nivel înalt de către critici.

8.The National

Indie-Rock trupă din Cinncinati, Ohio, formată în 1999. Cel de-al şaselea album Trouble Will Find Us, a fost nominat ca cel mai bun Alternative Album.

 

9.Editors

A fost fondată în anul 2002 în Stafford. Editors au lansat două albumuri de platină şi cinci în total. Albumul A End Has A Star s-a clasat pe locul întîi în iunie 2007 şapte în cadrul UK Chart Album.

10.Flunk

Trupă norvegiană, formată din chitaristul Jo Bakke, toboşarul Edik Ruud şi vocalista Anja Ozen Vister.

 

Descoperind astfel de maeştri, ne convingem că adevarata muzică nu e la radiou.

Autor text: Huşanu Vlada-Melissa

 

POSTARI SIMILARE

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Your Information will never be shared with any third party.